31 May 2007

Ce fac salile de cinematograf noaptea,cind nu au ce face ?

In urma postului despre cinematografe, pana la urma, taica-mio a gasit ce a scris el mai demult cand punea filme ca operator, proiectionist la cinema Lumina din Sighisoara:"Aminitirile unei sali de cinematograf".

Textului lui este genial si povesteste despre cu s-a angajat in '77 la cinema dupa ce a picat la facultate,de la cum erau vazute filmele indiene, la care era topul vanzarilor de bilete in mai 1995, despre cum Steven Spielberg "trimitea scisori" la toate cinematografele sa le proiecteze filmele cum trebuie, sau despre cum daca aveai de ales intre un film despre revolutie si unul despre si cu van damme, pui filmul cu van damme, despre cum mergea la gara sa ia rolele de film si unele erau stricate...sau despre 28.01.1999 cand "am avut programat filmul indian "Dragoste fara sfarsit".

"Cit poate vedea un om in douàzeci de ani? Bineinteles, facem si calcule: Douà filme pe sàptàminà, ori cinsdoi, ori 20 fac 2080. Aprox. Pinà acum nu mi-am dat seama de màrimea cifrei. Un film are o lungime medie de 2500 m. Ar fi 5200 km de pelicula."

Ce fac sàlile de cinematograf noaptea,cind nu au ce face ?

Nu stiu inca daca sa pun parti din text aici sau sa le pastrez pentru mine.

Va mai zic cand ma gandesc.

2 comments:

Unknown said...

Pune monico textul integral!
Daca tu il descoperi pe taica-tu acum, dupa 20siceva de ani, lasa-ne si pe noi sa-l descoperim.

Daca editezi textul inainte de a-l pune pe blog, te zic lu' maica-ta!

Monica JITARIUC said...

mama lucreaza la lucrarea de licenta!
n-are timp de bloguri...asa ca...poti sa ma zici.

a...mirceo...felicitari pentru premiul de la ad'or...uitasei