08 February 2009

Scarecrow, 1973

Asta-i un film pe care l-am tras acuma vreun an de la taica-mio din calculator. Nu am apucat sa il vad pana zilele trecute. Cu acest film mi-am dat seama (ce era de altfel la mintea cocosului, cred) ca poti interveni pe subtitrari pentru ca la inceput scria la film (dupa titlu): "Scarecrow. Unul din filmele preferate ale lu' Ake" (Ake e taica-mio).

In fine. Filmul este de o candoare incredibila, cu 2 ore care parca nu se termina si te bucuri ca e asa, in care nu se intampla tot timpul ceva, ba de multe ori nu se intampla nimic. Un Al Pacino cu un rol exceptional si megasimpatic si un Gene Hackman care dezamagit de esecul filmului (dpdv comercial) a zis dupa filmul asta ca el va juca doar in filme comerciale.

Nu apare in film nici o sperietoare. Dar, explicatia titlului e savuroasa. Daca nu o sa vedeti filmul, puteti sa cititi de ce ciorile de fapt rad cand vad sperietorile si ce inseamna asta pentru fermieri: aici, la memorable quotes. Io va sfatuiesc sa nu dati click, ci sa vedeti filmul.

1 comment:

Anonymous said...

Incearca sa vezi si "Conversatia" cu d-l Hackman...