17 April 2011

Lectii de PR de la Mourinho

Cei care ati fost accounti la viata voastra sau care nu sunteti inca sefi de departament, cei care cititi blogul asta si sunteti cheleneri stiti cum e cand partenerii/clientii zic "eu n-am ce discuta cu tine; eu vorbesc doar cu seful tau...". a degeaba vor cu sefu' ca pana la urma tot la voi vine tema si tot voi o rezolvati...Si, voi le explicati c

In fine...o situatie semisimilara s-a intamplat la conferinta de presa a Real Madrid-ului inainte de meciul din campionatul Spaniei de ieri (El Clasico, Real Madird-FC Barcelona). Antrenorul lui Real Madrid l-a trimis pe secundul Aitor Karanka să discute cu ziariştii si si-a justificat gestul prin aceea ca nu vrea sa creeze tensiuni suplimentare inainte de meci. Multi dintre jurnalisti au considerat gestul ca fiind arogant, au refuzat sa adreseze intrebari secundului. Practic, au boicotat conferinta de presa dinainte de meci.

Ei bine, dupa meci, conferinta de presa. Realul facuse egal in 10, discutii pe marginea arbitrajului, nu era tocmai o sarbatoare si Mourinho avea treaba si chestii de zis. Mourinho vine la conferinta, incepe sa zica el chestii si nu uita sa penalizeze boicotul din ziua anterioara intr-un mod ferm, direct si demn:

"La conferinţa de presă de după meci, portughezul a refuzat să răspundă întrebărilor venite de la cei care, cu o zi în urmă, boicotaseră conferinţa de presă la care el venise doar ca simplu privitor. Le-a spus celor prezenţi că va discuta doar cu directorii ziarelor: "Eşti directorul cotidianului AS? Doar cu directorul vostru vorbesc", a fost răspunsul lui Mou la prima întrebare a reprezentanţilor presei. "Dacă voi nu vorbiţi cu secundul meu înseamnă cu eu trebuie să discut doar cu şefii voştri", a continuat antrenorul. (gsp.ro)

Cam misto, nu?

2 comments:

Anonymous said...

1) Adevarul este ca de la Mourinho multa lume are multe de invatat, ca nu degeaba e intotdeauna No.1.

2) Faina asocierea cu accountzii, da' cati sefi cu "potential de Mourinho" cunoastem?

marketsharebutton said...

DA! :-)