28 August 2011

Ghita Muresan, modest si celebru

Acu' ceva vreme-putina- Mihai Gadea l-a invitat la "Sinteza Zilei" pe Ghita Muresan. Un demers minunat, felicitari, bravo! Intre miliade si deja paranoizante injuraturi la adresa puterii si-a facut loc si un om care nu prea umbla pe la interviuri. Cel putin nu prin Romania. De data asta, isi promova Ghita Muresan Summer Camp.

Asa ca a inceput interviul si moderatorul a inceput sa puna intrebari. Intrebari clasice, simple, absurde...destul de proaste...ce sa mai...de altfel moderatorul a zis ca poate ni se par cam proaste intrebarile dar doar pe astea le are:). Bravo pentru sinceritate, oricum.

Si Ghita Muresan raspunde incet, pe rand si pe scurt la intrebarile de care va ziceam mai sus. Si prin toate raspunsurile dovedea:

Profesionalism- foarte putine de la noi stiu sa dea raspunsuri valoroase, interesante (chiar si la intrebari neinteresante). Foarte putine vedete au si mai ales pun in aplicare ce au invatat pe la media training-uri (daca au avut cumva parte de asa ceva). La Ghita Muresan fiecare raspuns transmitea dincolo de ideea propriu-zisa si o atitutine de profesionist de "nu sunt si nu am ajuns unde sunt din intamplare" . Da, si de profesionist de comunicare pentru ca o mare parte din munca unui artist e cea de comuicator.

Respect pentru media & public: pentru Ghita Muresan prezenta in emisiune nu era doar un pretext ca sa-si prezinte proiectul (Summer Camp) era mult mai mult decat atat: o excelenta ocazie de a impartasi oamenilor din experienta lui de viata, din invataturile de prin cariera lui (impresionata). Adica, prin fiecare cuvant, incerca sa dea ceva celor din fata televizoarelor. Si nu a dat impresia o clipa ca televiziunea era doar un instrument pentru el, ci arata continuu respect pentru media, pentru gazda lui, pentru publicului lui.

Modestie: omu' asta chiar e o celebritate mult mai celebritate decat multe dintre vedetele de la noi (care oricum confunda popularitatea cu celebritatea). Ghita Muresan a dovedit 2,31 de bun simt si modestie cam pana la cer.

Cam asta.

No comments: